مقالات

آشنایی با انواع نبات و نحوه‌ی تشخیص آنان

نبات نوعی قند است که از نیشکر به دست می آید که طی یک مکانیزم فیزیکی تابع زمان و دما، متبلور شده و به صورت کریستال های زیبا شکل می گیرد. نبات خواص فراوانی برای درمان بیماری ها دارد و دارای طبع گرمی می باشد که استفاده از آن در درمان سردی مزاج موثر است. در این بخش از سلامت تغذیه در نمناک و در ادامه مطالب خواص خوردنی ها شما را با انواع نبات و خواص آن برای درمان بیماری ها آشنا می کنیم.

طرز تهیه نبات :

برای تهیه نبات ابتدا شکر را در آب جوش حل می کنند تا محلول سیرشده درست شود. سپس نخی در آب آویزان کرده و می گذراند تا خنک شود و بلور تشکیل شود.

در این قسمت سعی داریم بخشی از انواع نبات را برای شما عزیزان شرح دهیم:

نبات چوبی:

بلورهای نبات به دور یک چوب تشکیل می شود. نبات چوبی نسبت به نبات های نی دار پلاستیکی بهداشتی تر است زیرا چوب سه مرتبه جوشانده می شود و کاملاً بهداشتی است اما نی های پلاستیکی غیر بهداشتی و سرطان زا هستند.

نبات دندانه:

این نوع نبات قابلیت شکنندگی بسیار بالا دارند و در چای راحت حل شده و برای مصارف خانگی آسان و مناسب می باشد. در هنگام مصرف این نوع نبات ، نیازی به شکستن آن، با شیء یا دست نیست و برای مصرف آماده می باشد.

نبات مخلوط:

این نوع نبات که در کف و جداره ی پاتیل ها به صورت تخته تشکیل می شود به دلیل شکل نامنظم آن بیشتر به صورت فله عرضه می گردد . غلظت خیلی زیاد شیره در کف پاتیل ها باعث تخته شدن این نبات می شود.

پرده نبات:

این نبات از نظر کیفیت با دیگر نبات های شاخه و چوبی هیچ تفاوتی ندارد و نباتی است که روی پاتیل ها تشکیل شده و تنها تفاوتش با نبات های دیگر ترد و نازک بودن آن می باشد.

موارد مصرف نبات:

از نبات برای تزیین سفره های عقد و هفت سین و برای شیرین کردن چای و نوشیدنی های گیاهی استفاده می شود.

از پرمصرف ترین نبات ها ، نبات چوبی و نبات شاخه هستند که انواع طعم دار آنها در بازار وجود دارد . نبات دارچینی، نعنایی، زعفرانی، زیره، لیمویی، آویشن و… از این محصولات هستند که مصرف آن با یک فنجان چای گرم بسیار دلپذیر است.

نبات طعم و مزه بهتری در مقایسه با قند و شکر دارد، بنابراین می توانید به جای مصرف قند و شکر همراه چای از شاخه نبات هایی که شکنندگی بالایی دارند و به راحتی خرد و آب می شوند ، استفاده کنید.

برای شیرین کردن شربت می توانید از پودر نبات استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *